Te-ai decis sa investesti intr-un set complet de ferestre cu geam termopan? Nimic mai potrivit! Trebuie sa ai grija insa pentru ca selectarea celor potrivite poate fi un drum destul de anevoios de parcurs. Atat timp cat tii cont de calitate si de o serie de criterii cu care vom continua acest articol, neindoielnic te vei bucura apoi de ferestrele perfecte pentru locuinta ta.

Pentru a avea garantia ca ai facut alegerea perfecta, nu trebuie nicicum sa te opresti din prima asupra celor mai ieftine solutii disponibile pe piata. Mai recomandat este sa faci economii pentru un timp mai indelungat, decat sa fie necesara inlocuirea imediata a profilelor.

Exista doua variante, doua cai ce se pot urma, in functie de decizia pe care o iei. Daca alegi iresponsabil ferestrele sunt toate sansele ca acestea sa se defecteze chiar la scurt timp dupa utilizare. Atunci cand ai ales calitatea, ferestrele tale pot sa iti ofere rezistenta necesara, cu intretinere adecvata, chiar pana la 50 de ani. Iti poti da seama de la distanta daca o fabrica produce  ferestre calitative sau nu. Spre exemplu, daca optezi pentru tamplarie executata cu profile de provenienta indoielnica, risti sa investesti in proasta calitate, mai ales daca ai un pret foarte scazut. De obicei aceste ferestre au armaturi mai subtiri si o stabilitate scazuta in comparatie cu ferestrele cu adevarat bune.

Cum alegi ferestrele cele mai potrivite pentru locuinta?

Ai posibilitatea de a vizita fabrica de tamplarie pentru a-ti face o idee in privinta tehnologiei si a modului in care se prelucreaza profilele, armatura, feroneria si geamul termopan ce intra in componenta ferestrelor si usilor din PVC, observand si testand rezistenta pe care o pot oferi. Daca materialele folosite in fabricare sunt slabe, pachetul de sticla nu va fi sustinut corespunzator. Pe de alta parte zincarea necorespunzatoare a armaturii duce la corodarea acesteia extrem de rapid si stabilitatea tamplariei scade in timp.

Oricine porneste in cautarea ferestrelor ideale trebuie sa stie ca cea mai buna sansa de a face investitia potrivita este prin alegerea unei firme, care are activitate indelungata pe piata, ce ofera siguranta si stabilitate, dar mai ales care se afla in colaborare cu furnizori renumiti de profile, termopane si feronerie.

De ce sa nu te opresti asupra unei firme care abia a fost infiintata, care te incanta cu un termen are de garantie pentru produse? Se intampla ca acestea sa isi incheie activitatea inainte de vreme, ceea ce inseamna ca va trebui sa cauti alta firmaspecializata pentru a beneficia de reparatii in cazul in care ferestrele se defecteaza.

Important! Sa nu accepti niciodata ca ferestrele sa fie montate pana nu primesti si actele pentru acestea. Te sfatuim acest lucru pentru ca exista posibilitatea sa iti doresti sa apelezi la OPC, iar pentru a face acest lucru trebuie sa detii actele doveditoare (certificatul de garantie, chitanta, contractul, factura).

Un aspect extrem de important este alegerea glafurilor. Nu ar trebui sa se monteze ferestre fara glafuri. Daca nu detii nici un fel de cunostinta in domeniu, nu ai de unde sti ca pervazul joaca un rol important, atat in partea exterioara, cat si in cea interioara. In exterior, acesta contribuie la scurgerea eficienta a apei de pe suprafata geamului, iar in interior confera un anumit grad de stabilitate pentru ca se imbina etans. Intre glaful interior si cel exterior se monteaza un profil adecvat ce are atat rol se fixare a glafurilor dar, mai important, joaca rol de bariera termica.

De asemenea, sa stii ca cele mai calitative si rezistente materiale pentru ferestre sunt cele PVC, care au mereu intaietate fata de lemnul simplu, cel stratificat sau de aluminiu. Acestea reusesc sa pastreze mult mai eficient temperaturile care variaza intre -50 si +80 grade. In cazul aluminiului, de exemplu, acesta pierde mult mai usor caldura si exista si riscul de a crea condens atunci cand este unul de o calitate reprosabila iar lemnul necesita intretinere frecventa.

Dupa cum vezi, exista numerosi factori de luat in considerare in vederea alegerii usilor si ferestrelor cu geam termopan. Te sfatuim sa tii cont de cele mentionate mai sus pentru a avea garantia ca ai luat decizia potrivita.

Suna acum!
Lasa-ne un email!

Pin It on Pinterest