Ȋn mai toate casele există anumite spații pe care noi le subapreciem şi le considerăm inutile. Ȋn această categorie intră şi pervazul, căruia nu ȋi acordăm prea multă importanță. Dar dacă stăm să ne gândim puțin, spațiul din fața ferestrei este uşor de valorificat şi poate contribui cu succes la ȋnfrumusețarea aspectului general al ȋntregii ȋncăperi.

Pervazul interior reprezintă partea inferioară a golului unei ferestre, care are atât rol funcțional, cât şi decorativ. Pe lângă faptul că protejează peretele şi completează fereastra, pervazul reuşeşte să evidențieze finisajele şi decorul interior. Tocmai datorită poziției şi abundenței luminii naturale, acest element al ferestrei se transformă uşor ȋntr-o oportunitate de decorare. Cu puțină imaginație, acest mic detaliu, neglijat până acum, poate deveni centrul de inters al camerei voastre.

Dacă sunteți ȋn plin proces de amenajare a locuinței, e bine să luați ȋn calcul că un pervaz mai mare reprezintă un spațiu mai util şi mai uşor de folosit. Un glaf mai lat vă oferă mai multe avantaje, creând impresia de profunzime a ferestrelor şi senzația că ȋnceprea este mai spațioasă. E adevărat că un glaf lat poate găzdui mai multe obiecte de decor, ȋnsă nici cele ȋnguste nu trebuie neglijate pentru că se pot găsi uşor ȋntrebuințări pentru acestea.

Cea mai ȋntălnită metodă de a ȋnfrumuseța pervazul ferestrei este amenajarea unei “mini-grădini” interioare. Fie că vorbim de camerele unui apartament sau de cele ale unei case, florile aduc un strop de culoare şi un farmec aparte ȋn orice ȋncăpere. Pervazul este spațiul perfect pentru găzduirea plantelor, ȋnsă trebuie să ținem cont şi de nevoile florilor. Ȋn funcție de poziționarea casei şi orientarea ferestrelor, ne dăm seama de cantitatea de lumină naturală primită din exterior şi astfel, putem alege plantele care rezistă ȋn condițiile date.

O altă modalitate de a amenaja spațiul din fața ferestrei este expunerea unor obiecte de suflet. Ȋn această categorie intră rame foto, obiecte decorative, vaze sau chiar jucării şi cărți. Astfel, decorațiunile dragi vor fi expuse ȋntr-un fel de vitrină şi le poți admira ori de câte ori treci pe lângă ele. Ai grijă, ȋnsă, ca obiectele aşezate pe pervaz să nu fie foarte mari sau ȋnalte pentru că vor ȋmpiedica pătrunderea luminii naturale ȋn interiorul camerei.

Cei mai norocoşi dintre noi, care au ferestre cu pervaz mai lat, ȋşi pot amenaja chiar propriul colț de răsfăț ȋn fața ferestrei. Acesta este locul perfect unde puteți să vă beți cafeaua, să vă bucurați de priveliştea din jur, să citiți sau să lucrați. Pentru oaza aceasta de linişte e nevoie de un pervaz mai lat şi construit la o ȋnălțime mai mică decât unul clasic. Ȋn plus, dacă vorbim de ferestre cu suprafețe vitrate mari, pervazul poate deveni o banchetă confortabilă dacă ȋl acoperiți cu o saltea sau cu un material textil.

Pentru o casă pe care să o iubiți, Gealan vă pune la dispoziție glafuri interioare din PVC, care se remarcă atât prin funcționalitate, cât şi prin completarea aspectului ȋncăperilor. Acestea au un design plăcut, oferă luminozitate camerei, fiind disponibile ȋn diferite nuanțe (de la imitații ale marmurei până la nuanțe de lemn) şi mărimi variabile. Ȋn plus,  datorită suprafeței laminate exterioare sunt rezistente la umezeală, temperaturi ȋnalte, zgărieturi şi sunt uşor de ȋntreținut.

Lăsați-vă inspirați și profitați de fiecare spațiu al casei voastre!

 

sursa: gealan.ro

Suna acum!
Lasa-ne un email!

Pin It on Pinterest